JADŁOSPIS

03.04.2018r. - 06.04.2018r.


PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:

 

II ŚNIADANIE:
 (alergeny: )

ZUPA:

(alergeny: )

II DANIE:


 (alergeny: )


                                                                                                                                                                                                                      WTOREK     

                                                                                                                ŚNIADANIE:

                                                         pieczywo mieszane z masłem, ser topiony,papryka świeża czerwoni i żółta, kawa inka

                                                                                      (alergeny: zboża zawierające gluten, masło, mleko, ser topiony)

II ŚNIADANIE:

jabłko

(alergeny:)

ZUPA:

ogórkowa ze śmietaną i ziemniakami

(alergeny: seler, śmietana)

II DANIE: 

makaron spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym, kompot owocowy

(alergeny: gluten, śmietana, jaja, ser żółty, masło)
 


ŚRODA

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska wieprzowa, pomidor, ogórek świeży, herbata z cytryną

(alergeny: zboża zawierające gluten, masło)

II ŚNIADANIE:

sok jabłkowy, chrupki kukurydziane

(alergeny:)

ZUPA:

rosół z makaronem nitki i zielona pietruszką

(alergeny: seler, gluten, jaja)

II DANIE:

 filet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki z koprem, surówka warzywna w sosie vinegre, kompot

(alergeny: gluten, jaja)

 


CZWARTEK

ŚNIADANIE:

bułka grahamka z masłem, twarożek na słodko, rzodkiewka, kakao

(alergeny: zboża zawierające gluten, masło, twaróg półtłusty, mleko, soja)

II ŚNIADANIE:

owoc-banan

(alergeny:)

ZUPA:

pejzanka z ziemniakami

(alergeny: seler)

II DANIE:

 kopytka z sosem mięsnym, ogórek kiszony kompot owocowy  

(alergeny:gluten, jaja)


PIĄTEK

ŚNIADANIE: 
pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z szynką, szczypior, herbata z żurawiną

(alergeny: gluten, masło, jaja)

II ŚNIADANIE:

marchewka i jabłko do chrupania

(alergeny:)

ZUPA:

pomidorowa ze śmietaną i makaronem świderki

(alergeny: seler, śmietana, jaja, gluten)

II DANIE:

paluszki rybne, ziemniaki z koprem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

(alergeny: ryba)