JADŁOSPIS

25.09.2017r. -29.09.2017r.


PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: 
bułka z masłem i miodem, kakao na mleku (alergeny: gluten, masło, mleko, miód, kakao)

II ŚNIADANIE: 
kalarepa (alergeny:)

ZUPA:

cygańska (alergeny: seler, śmietana)

II DANIE: 
potrawka z kurczaka, ryż fasolka szparagowa z masłem, kompot owocowy (alergeny: gluten, śmietana, masło)


WTOREK

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z pasztetem,ogórek świeży, szczypior, herbata rumiankowa (alergeny: gluten, masło, jaja)

II ŚNIADANIE:

banan (alergeny: )

ZUPA:

krupnik (alergeny: seler, śmietana, gluten)

II DANIE: 

stek, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka,  kompot (alergeny: gluten)
 


ŚRODA

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, rzodkiewką, szczypiorem, parówka, ketchup, herbata z cytryną (alergeny: gluten, masło, wędlina, ketchup)

II ŚNIADANIE

arbuz (alergeny: )

ZUPA:

barszcz biały z jajkiem (alergeny: seler, śmietana, jaja)

II DANIE:

makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy (alergeny: gluten,truskawka, jogurt )


CZWARTEK

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, szczypiorem, rzodkiewką, jajko w sosie majonezowo-ketchupowym(alergeny: gluten, masło,majonez, ketchup)

II ŚNIADANIE:

sok karotka (alergeny: )

ZUPA

jarzynowa na rosole (alergeny: seler, śmietana)

II DANIE:

bitki ze schabu, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane, kompot owocowy (alergeny: )


PIĄTEK

ŚNIADANIE: 
pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałatą, papryką świeżą, , herbata z cytryną (alergeny: gluten, masło, jaja,wędlina)

II ŚNIADANIE: 
jogurt  (alergeny: laktoza)

ZUPA:

brokułowa (alergeny:  seler, śmietana)

II DANIE:

polędwiczki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy (alergeny: gluten, ryba,)