JADŁOSPIS

08.01.2018r. - 12.01.2018r.


PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: 

pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa gotowana, papryka czerwona świeża mix, sałata lodowa, herbata z cytryną
 (alergeny: zboża zawierające gluten, masło)

II ŚNIADANIE: 

jogurt truskawkowy, chrupki kukurydziane
 (alergeny: jogurt)

ZUPA: 

z czerwonej soczewicy z ziemniakami

(alergeny: seler, gluten)

II DANIE:

pierś z kurczaka w cieście naleśnikowy, z serem żółtym, ziemniaki z koprem, surówka z marchwi i jabłka
 (alergeny: mleko, jaja, ser zółty)


                                                                                                                                                                                                                      WTOREK     

                                                                                                                ŚNIADANIE:

                                                pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, ogórek świeży, herbata z cytryną

                                                                    (alergeny: zboża zawierające gluten, masło, ser topiony)

II ŚNIADANIE:

brzoskwinie w syropie, herbatniki Be-be

(alergeny zboża zawierające gluten)

ZUPA:

żurek z ziemniakami

(alergeny: gluten, seler, śmietana)

II DANIE: 

pulpet rybny w jarzynach, ryż paraboliczny, kompot owocoewy

(alergeny: gluten, seler)
 


ŚRODA

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, szczypior, herbata z cytryną

(alergeny: zboża zawierające gluten, masło, jaja)

II ŚNIADANIE

sok, morela suszona

(alergeny:)

ZUPA:

pomidorowa z makaronem

(alergeny: seler, gluten, śmietana)

II DANIE:

 cielęcina duszona w sosie własnym, ziemniaki z koprem, ogórek świeży,  kompot owocowy

(alergeny:, masło,gluten)

 


CZWARTEK

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, dżem  brzoskwiniowy i truskawkowy, herbata z cytryną

(alergeny: zboża zawierające gluten, masło)

II ŚNIADANIE:

jabłko i marchewka do chrupania

(alergeny:)

ZUPA

krupnik z ziemniakami

(alergeny: gluten, seler, śmietana)

II DANIE:

kotlet schabowy, ziemn9iaki z koprem, surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami, kompot owocowy

(alergeny: gluten, jogurt naturalny)


PIĄTEK

ŚNIADANIE: 
pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata z cytryną

(alergeny: gluten, masło)

II ŚNIADANIE: 
kasza manna na gęsto, sok malinowy

(alergeny: gluten, mleko)

ZUPA

marchwianka z prażonymi pestkami dyni i słonecznika

(alergeny: seler, pestki dyni i słonecznika)

II DANIE:

wątróbka drobiowa, ziemniaki z koprem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

(alergeny:)