JADŁOSPIS

13.11.2017r. - 17.11.2017r.


PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: 
pieczywo mieszane z masłem, szynka biała, pomidor, herbata z cytryną (alergeny: zboża zawierające gluten, masło)

II ŚNIADANIE: 
owoce mieszane: winogron, pomarańcza

ZUPA: 

neapolitańska z makaronem i serem żółtym (alergeny: seler, śmietana,ser żółty, gluten)

II DANIE: 
pieczeń rzymska, sos pomidorowy, ziemniaki z koprem, surówka z białej rzodkwi, kompot owocowy (alergeny: gluten,seler, jogurt naturalny)


WTOREK

ŚNIADANIE:

bułka z ziarnami z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną (alergeny: gluten, masło, twaróg)

II ŚNIADANIE:

marchewka i jabłko do chrupania (alergeny: )

ZUPA:

wiosenna z zacierką (alergeny: seler, gluten, śmietana )

II DANIE: 

filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koprem, marchewka z groszkiem, kompot (alergeny: gluten, jaja, śmietana, masło)
 


ŚRODA

ŚNIADANIE

płatki owsiane z rodzynkami na mleku, bułka wrocławska z masłem (alergeny: gluten, masło, mleko)

II ŚNIADANIE

sok marchwiowy jednodniowy gruszkowo-jabłkowy (alergeny:)

ZUPA:

barszcz czerwony z ziemniakami (alergeny: seler, śmietana)

II DANIE:

gulasz wołowy, kasza gryczana, surówka warzywna, kompot owocowy (alergeny: śmietana, gluten)

 


CZWARTEK

ŚNIADANIE:

pieczywo mieszane z masłem, pasta z wędliny, ogórek świeży, herbata z imbirem (alergeny: gluten, masło, jaja)

II ŚNIADANIE:

rogal drożdżowy z wiśnią:  (alergeny: gluten )

ZUPA

wiejska z ziemniakami (alergeny: gluten, seler)

II DANIE:

kurczak w jarzynach z makaronem, kompot owocowy (alergeny: gluten, masło)


PIĄTEK

ŚNIADANIE: 
pieczywo mieszane z masłem, ser żółty,wędlina, sałata maślana, herbata z cytryną (alergeny: gluten, masło, ser żółty)

II ŚNIADANIE: 
kasza manna na gęsto z sokiem malinowy,  (alergeny: gluten, mleko)

ZUPA:

pomidorowa z ryżem (alergeny: seler, śmietana)

II DANIE:

kotlet rybny, ziemniaki z koprem, surówka z kiszonej kapusty, kompot, kompot owocowy (alergeny: gluten, jaja, ryba)